Der sker ret mange ting

De sidste par uger har været usædvanligt hektiske, her i vores lille familie.
Hver eneste dag har været fyldt op af aftaler, møder og kontroller. 

Årene med et sygt barn (og en periode, hvor manden min også var syg) har gjort noget ved mig. Det har ødelagt mig en lille bitte smule. Så selv om der også har været gode og hyggelige aftaler imellem alt det andet, så duer jeg ikke længere til, at have SÅ mange aftaler hver eneste dag. Så jeg har trukket lidt i nødbremsen og denne uge er der kun booket 4 aftaler i min kalender.

Noget af det som jeg har brugt min tid på er hospitaler. Denne gang faktisk kun en enkelt gang med Sigurd, som torsdag morgen vågnede og ikke kunne stå eller gå på sit ene ben. Efter at have tilbragt det meste af dagen på Skadestuen, til et utal af undersøgelser, fandt lægerne frem til, at han har væske/betændelse på den ene hofte. Så han har lige haft et par dage i sin kørestol. Nu er han heldigvis oppe og gå igen, men stadig kun i et begrænset omfang.
På torsdag skal jeg med ham til læge, da han er begyndt at tisse rigtig meget. Sådan voldsomt meget. Det undrer og bekymrer mig lidt…. men nu får vi det heldigvis snart tjekket.

Nå, men ellers er det mig, der har været på hospitalet. Efter dette års NorthSide Festival havde jeg så mega møg ondt i mit ene knæ og hofte, at jeg tænkte, at det nok lige skulle tjekkes. Nu her en bunke røntgen undersøgelser senere, har ortopæd kirurgerne konstateret, at min højre hofte er helt fuldstændig FUCKED. Den er slidt helt ned til knoglen og bør skiftes ud. Knæet er ikke meget bedre og bør også, inden for en overskuelig fremtid, udskiftes.
Jamen fuck altså! Det kan jeg altså overhovet, på ingen som helst måde, overskue! Det kommer ikke til, at ske…. de næste mange år i hvert fald.
For det første ved jeg ikke, hvordan vores familie rent praktisk skal få det hele til, at hænge sammen, hvis jeg skal sættes ud af spillet X antal uger og får det andet, så tør jeg ikke.
Jeg er blevet opereret 5 gange i den lorte hofte. Første gang da jeg var 8 uger, sidste gang da jeg var 12 år. Halvdelen af gangene lavede lægerne fejl og ødelagde min hofte lidt mere for hver gang. Og den anden halvdel af gangene, har operationerne været et forsøg på, at fikse det de havde ødelagt.
Så da lægemanden begyndte, at tale om operation lukkede jeg lidt ned. Jeg blev i stedet fyldt en smule med barndoms angst og minder om ulidelige smerter og lange hospitalsindlæggelser.
Han forstod mig heldigvis godt og vi aftalte, at jeg kan kontakte dem igen, når/hvis smerterne bliver for slemme. 

Ud over at tale om operation var ortopæd lægemanden også meget optaget af mine manglende arme, som han helt sikkert mener, må skyldes en genfejl. Jeg er blevet tjekket 2 gange – første gang da jeg blev født og anden gang, da Sigurd blev syg. Så jeg forventer ikke, at der er noget at komme efter i den forbindelse. Men indvilliget alligevel i, at blive henvist til Center for Sjældne Sygdomme. 

I forlig uge var jeg til første samtale der. I første omgang var jeg egentlig lidt negativ og syntes det var enormt meget spild af min tid. Men lægen der var simpelthen så sød og dygtig og pludselig sad jeg der og syntes, at det hele var lidt interessent.
Så efter en laaang samtale endte det med, at vi aftale at hun skal fremskaffe alle de tidligere gentest, der er lavet af mig og afhængig af hvad de viser eller ikke viser, skal jeg formodentlig have taget nogle flere test.
Det betyder jo intet for mig eller mit liv. Mine arme vokser ikke, på magisk vis ud, selv om de skulle finde et eller andet i min DNA. Men måske jeg kan have givet et bærende gen videre til mine børn og måske forskningen kan bruge det til noget. Så derfor bliver det interesant. 

Og så er der faktisk også sket noget andet og ret spændende (NEJ, jeg er ikke gravid), men mere om det i et andet indlæg. For her har jeg faktisk brug for jeres hjælp (hvis I gider).

Jeg ved godt, at det er en virkelig nederen måde at slutte det her, noget rodet indlæg, af på…. Men så har I noget at glæde jer til 😉 
Og til gengæld får I et billede af sødeste Sigurd, i hospitalsseng, med morgenhår iPad og pølse. ❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tanker om “Der sker ret mange ting”

  1. Pingback: Forfatter og foredragsholder? | Mallemor

  2. Pingback: Update på dit og dat | Mallemor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *