Derfor har damen ingen arme

Som opfølgning på gårsdagens indlæg, som måske fik nogle af Jer til at tænke, jamen hvorfor har damen egentlig ikke nogle arme?, kommer hermed svar herpå.

Det helt korte svar er, at det ved jeg faktisk ikke. Eller jeg ved jo selvfølgelig, at de aldrig har været der. Jeg er født uden arme, men med nogle bitte små ar på begge skuldre. Disse ar har fået flere læger til at antage, at jeg måske er skabt med arme, men at jeg har mistet dem tidligt i fosterstadiet. Antagelsen går på noget med, at mine fosterarme har siddet fast i navlestrengen og dermed ikke har fået tilstrækkeligt blod og derfor er visnet og faldet af. Jeg er født før man begyndte, at scanne gravide kvinder. Men min mor fortæller, at hendes graviditet forløb helt normal. Hun blødte en lille smule helt i starten af graviditeten, men det er der jo så mange der gør.

I dagene efter min fødsel blev der taget en hel masse blodprøver af mig, for at tjekke om der skulle være spor af stoffer eller medicin i mit blod eller om det evt. kunne være en genfejl, der var skyld i de manglende arme. Men alle prøver kom normale tilbage. Der var altså ikke noget medicinsk, der kunne forklare at jeg blev født helt uden begge arme.
Da Sigurd fik epilepsi og blev tilknyttet epilepsihospitalet, blev der faktisk også taget en masse blodprøver af mig, fordi deres forskningensenhed syntes, at det kunne være interessant om de kunne finde årsagen til mine manglende arme. Men heller ikke deres prøver og tests viste noget.

Jeg er ofte blevet spurgt om jeg er Thalidomid barn. Svaret hertil er nej. Min mor har aldrig fået Thalidomid. Det var taget af markedet, mange år før hun overhovedet blev gravid med mig.
Til Jer der måske ikke lige ved hvad Thalidomid er, så er det noget medicin, som gravide kvinder fik i mod kvalme i starten af 1960’erne. Desværre fandt man i 1961 ud af, at Thalidomid gav misdannelser af fostrene, primært misdannelser på arme og ben.

Så det korte af det lange er, at der ikke er nogen forklaring på, at jeg er født uden arme. Det er vist bare et af naturens luner.

image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *