Lockdown update

Lockdown dag 34 (tror jeg nok) og verden er stadig underlig. Gad vide den nogensinde bliver normal igen?

I alle 34 dage har vi levet efter myndighedernes anvisninger og måske mere til. Vi passer virkelig på og selv og hinanden. Vi ser ingen mennesker (ud over en enkelt hjælper, der kommer på arbejde af og til) og hovedparten af vores mad, får vi leveret fra nemlig.com.

Det er hårdt og jeg er træt. Sådan serøst træt!! For der er ikke ret mange minutters pause i løbet af en dag! 

Den første uge af lockdown var rigtig hård. Der var mange følelser og ting der skulle findes ud af, tages stilling til og organiseres.
Men langsomt fandt vi en rytme i alt det her mærklige og jeg er dybt imponeret over, hvor hurtigt man kan omstille sig, når man ikke har noget valg.
Børnene er simpelthen så seje. De savner begge og spørger efter skole, børnehave, venner, familie og aflaster. Men de acceptere det og midt i al ensomheden (som helt klart er det sværeste) så er Sigurd og Vilma blevet endnu tættere og det elsker jeg. De leger mere sammen, efterspørger hinanden mere og spørger ind i mellem også om, at sove sammen (hvilket de har fået lov til et par gange).
Sigurd er, trods alle sine udfordringer, en kærlig og meget opmærksom storebror og Vilma er jordens dygtigste lillesøster. Hun er (heldigvis) også en mega røv-banan ind i mellem. Men for det meste er hun fuld af omsorg og kærlighed overfor Sigurd. Som det mest naturlige i verden tager hun ham i hånden, når han har det svært, eller hjælper ham med, at spise, hvis hun sidder ved siden af ham og han selv glemmer det (hvilket sker jævnligt). De er i sandhed en gave i hinandens liv og hvor er det fantastisk, at være vidne til. 

Vi har været på en del ture. Vi kører langt og finder øde steder, hvor vi kan gå ture og nyde det gode vejr, vi benytter os flittigt af FaceTime og vi leger og hygger og spiser alt for meget slik. 

Den sidste uges tid har Jimmy været voldsomt optaget af diverse haveprojekter og der er indkøbet stiger, robotplæneklipper, tørrestativ, rutsjebane og alt muligt andet (så vi gør i hvert fald vores for, at holde økonomien igang) 🙂

Det pynter og haven er efterhånden helt klar til sommeren. Det er virkelig dejligt. 

Men alt hans have-sjov betyder også, at det er mig der er har “børne-vagten” det meste af tiden. Og en pige på snart 3 år og en special need dreng på 10,5 år tager altså seriøst meget tid!!

Ind i mellem bliver jeg stresset og irriteret, men for det meste prøver jeg at nyde det. For det er jo i sandhed en kæmpe stor gave, at have så meget tid sammen med sine børn. De er det bedste og vigtigste i hele mit liv. Så midt i alt det svære, triste og ensomme er det også dejligt.

Vi har et dejligt hus og en skøn have og vi har hinanden. Det er det vigtigste og det prøver jeg, at fokusere på, når tingene bliver for svære. For det gør det naturligvis ind i mellem.
Så bliver jeg modløs og opgivende og føler mig ensom og trist og jeg kan hurtigt falde i en fælde, hvor jeg tænker at det er synd for børnene, at de skal savne så mange mennesker. Og det ER det jo virkeligt. Det er synd og træls og uretfærdigt. Og svært, at vi ikke ved hvornår vi kan/skal åbne lidt mere op. For der er ingen tvivl om, at vi ikke kan klare samme grad af isolation halve eller hele år!

Men for nu, her i lockdown, går det faktisk meget bedre end jeg havde forventet det vil gøre efter over en måned i isolation.


P.S: Hvis nogle skulle være i tvivl, så skal mine børn ikke i skole / børnehave i morgen, når landets skole og daginsitutioner igen åbner forsigtigt op. Det skulle de måske hvis ikke 3/4 af alle i familien i en eller anden grad tilhørte risikogruppen, men det gør vi. Så de bliver hjemme…. ind til videre.

Jeg har set facebook siderne hvor forældre, primært mødre, slår hinanden oven i hovedet over, hinadens valg i forhold til at sende deres børn eller ikke sende deres børn afsted – seriøst, hold nu op med det! Jeg tænker at alle gør det, som de finder bedst for deres børn, deres familie og deres situation.
Jeg har muligheden for, at beholde mine børn hjemme – så det gør jeg. For det er det rigtige at gøre, i vores familie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *