Så´det jul igen

Jeg går hjemme hver dag, så man skulle tro, at jeg havde tid til, at skrive flere blogindlæg end det er tilfældet pt. 

Men ved I hvad? Hverdagen er simpelthen så pisse presset for tiden! Vores kalender er latterligt booket og så er der sygdom over alt, hvilket blandt andet betyder at Vilma, de sidste 4-5 dage, har været nede med en ordentlig omgang influenza. Sigurd har (7-9-13) ikke været ramt af sygdom, hvilket er virkelig forbavsende, når han har været udsat for en syg lillesøster. For selv om vi passer på, vasker hænder (og fødder i mit tilfælde), lufter ud og ikke lade dem sidde alt for meget ved siden af hinanden, så har de jo været i det samme hus og de søger hinanden. Hvor længe mon inkubationstiden er for influenza??

Og selv om han ikke (endnu i hvert fald) har været ramt af sygdom betyder det ikke, at han ikke også har været presset. Hen over weekenden havde han nogle virkelig dårlige dage, hvor epilepsien drillede ham meget, hvor han var ked af det og tydeligt påvirket. Han skreg virkelig meget og virkelig højt, fordi han var vred og utilpas. Og når man er 10 år kan man skrige virkelig højt og det er så svært, at rumme flere timer af gangen. Og det er jo virkelig synd for ham, for han kan på ingen måde gøre for det og når han har det sådan, har han jo mest af alt brug for, at vi rummer ham og forsøger at forstå ham, give ham omsorg og nærvær. Og det får han bestemt også…. men ind i mellem har vi brug for pauser, for det trækker tænder ud, når han har det sådan.

Men alt er heldigvis ikke kedelige aftaler, sygdom, epilepsi og skrigende børn. Der er også en masse dejlige og gode ting. Det er december og huset er fuld af julepynt og lys. Vilma har fået sin første chokoladekalender og Sigurd har fået en bamse, der kan synge og danse. Kæmpe hit, begge dele!
Der er også hyggelige og gode aftaler i vores kalender og vi kan se frem til en snarlig juleferie, hvor vi helst bare skal slappe af og hygge så meget som muligt.

På lørdag skal jeg til årets første og eneste julefrokost. Sammen med skønne kvinder, som jeg har kendt i mange år og som betyder noget helt særligt for mig.

Sidste weekend havde manden min og jeg bryllupsdag. Vi var i Musikhuset og se Book of Mormon. En virkelig dejlig aften! Men også med en (ret stor) klump i maven. Sigurd´s aflaster ringede i pausen af showet og sagde, at han havde et virkelig grimt anfald og at hun var blevet en smule utryg. Heldigvis kunne vi logge på hans overvågning og se ham direkte fra vores telefoner i Musikhuset og så hjælpe og guide aflaster på den måde. Da pausen var slut blev jeg nødt til, at logge af overvågning og slutte telefonsamtalen med aflaster. Der var kommet nogenlunde ro på og aflaster var også okay med situationen. Det var okay, men hold nu kæft det var svært, at være helt til stede, derinde i Musikhuset, når man ved at ens søn ligger derhjemme og ikke har det optimalt. Det kræver is i maven og viljestyrke ikke at suse hjem til ham. Tidligere ville jeg helt sikkert ikke kunne være blevet. Men det gjorde vi, for det skulle vi. Der var kommet ro på og vi bliver nødt til, at stole på at andre også kan og skal kunne hjælpe ham, når han har det dårligt. Men hold op det er svært.
Hans nye overvågningen, som vi har fået bevilliget (dog ikke fået penge for endnu) af Aarhus Kommune er virkelig fantastisk – god lyd og klart billede og så det der med, at vi kan logge på, fra vores telefoner, ligemeget hvor vi er, det er virkelig smart og nyttigt.

Nåmen, nu er der vist overhovedet ingen rød tråd i dette indlæg. Det er bare tanker og ord og mit stressede hovede. Men det er hverdag og det kan også noget….. Så tak til jer der læste med hele vejen. Nu vil jeg tage en halv time på sofaen inden der skal hentes børn.

God eftermiddag.

Min yndlingsnisse. Sigurd’s håndaftrykt ❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 tanke om “Så´det jul igen”

  1. Pingback: Flere syge børn, drugs og en tidlig morgen i Bangkok | Mallemor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *