Det handler om bryster

Min lille baby er pludselig slet ike så lille mere. Hun er en stor basse på 71 cm. og næsten 8,5 kg. Om 14 dage bliver hun 6 måneder og i torsdags fik hun for første gang grød. Det var på tide. Det var vi enige om, både hende og jeg.
Hun har sovet igennem siden hun var 5-6 uger, men nu er hun pludselig begyndt, at vågne 2-3 gange pt. nat for, at få mad. I dagtimerne er hun til gengæld ved. at være træt af de der babser.

Det er underligt og ambivalent, det med at vi nu officielt er igang med nedtrapning fra brystmælken.

På den ene side synes jeg, at det er helt vildt fantastisk, da det jo giver mig en meget større frihed, at jeg ikke hele tiden skal være lige i nærheden af pigebarnet. At jeg ikke skal være nogens madpakker og at jeg, snart er færdig med, at dele min krop med hende, hvilket jeg jo har gjort siden august sidste år.

På den anden side synes også, at det er en smule vemodigt. For selv om jeg ind i mellem føler mig næsten klaustrofobisk, så er det også trist og underligt, at hun er på vej i mod en alder, hvor jeg pludselig ikke længere er helt lige så vigtigt. Jeg ved godt, at jeg stadigvæk er helt vildt vigtigt for hende, men det bliver bare på en anden måde. Jeg bliver pludselig ikke helt så uerstattelig, som jeg har været.
Og så kan vi jo ikke komme uden om, at brødføde en 8,5 kg. baby er en ret effektiv slankekur! Så fra nu af skal jeg til at overveje hvor meget chokolde jeg kører ind! Gisp!!!

Vilma har været vild med min mælk. Det er hun stadig. Men hun er mindst lige så vild med den grød, jeg laver til hende. Faktisk er jeg overrasket over, hvor vild hun er med den og hvor meget mad hun allerede kan spise. I dag, hvor det jo faktisk kun er 3. dag på andet end brystmælk, har hun spist 2,5 dl. quinoa grød og 1/2 vindrue.
Men vi tager det stille og roligt. Nedtrapningen er i gang, hvornår hun er helt færdig med brystmælk må tiden vise. Det er op til Vilma. Sådan da, for når hun er 10-12 måneder vil og skal hun være helt stoppet. Så gider jeg ikke det mere.

F##k, jeg kommer lige i tanke om hvor tarvlige og triste sådan et par bryster er, efter endt amning!!! Pis også!

Men altså, se lige hvor god hun er og jeg ved, at hendes far er ret pjattet med, at han nu også kan være med til, at give hende mad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar