Han havde glædet sig hele dagen

Talt ned og opremset navnene på de familiemedlemer, der senere skulle komme og fejre hans fødselsdag, virkelig mange gange!

Og lykken var stor, da de første gæster kom, der var flag, han fik gaver og vi sang for ham. Men så var det også det.
Hans vanskeligheder er blevet tydligere og det gør en lille smule ondt i mit hjerte, når jeg ser, hvor svært det er for ham, at være sammen med de mennesker han holder aller mest af, hans familie.
Jeg ved godt, at psykiatrisk hospital har vurderet, at han ikke er autist, fordi han er for god social. MEEEEN jeg ser bestemt nogle autistiske træk samt vanskeligheder i samværet med andre mennesker.
For selv om han havde glædet sig til sine gæster, så ved han ikke hvad han skal gøre med dem, når de er her. Jeg er i tvivl om han overhovedet talte med nogle af sine gæster i går. Han her i hvert fald ikke selv henvendt sig til dem og jeg er i tvivl, om han har svaret, når de har talt til ham.

Efter et par timers fødselsdagsfejring blev det for meget for ham, så fandt han sin yndlings DVD film og løb ind og satte den på i soveværelset, hoppede op i sengen og ned under dynen. Så var han “i sikkerhed” og så blev verden igen til, at overskue, for ham.
Heldigvis var det okay for ham, at hans gæster, på skift, kom ind og talte med ham, Han accepterede også fint, at hans yngste kusine hoppede op til ham i sengen og ville være med i DVD hyggen. Han gjorde ikke selv noget, for at inkludere hende i hyggen, men han syntes det var helt fint og sikkert ligefrem hyggeligt, at hun var der. Men han viser det ikke og han siger det ikke.

I dag har han med glæde talt om sin famile og at de var til fødselsdag hos ham. Men det kan godt føles lidt som om, at det at tale om det er federe end virkeligheden og det er fandeme trist.

Jeg giver de store mængder medicin, han får, skylden for, at hans (efterhånden) store sociale udfordringer. I næste uge skal vi til kontrol på epilepsihospitalet og det er planen, at han skal trappe en smule ned i medicin, hvilket både er ekstremt spændende og skræmmende på samme tid!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar