Min mand er et rodehovede og en masse ting der skal holdes styr på

Jimmy er et kæmpe rodehovede og selv om han bestemt har forbedret sig meget, på den front, siden jeg mødte ham første gang for 16 år (!!!) siden, så er han stadigvæk typen, der mister sine nøgler, glemmer at stille mælken ind i køleskabet, efter at have brugt den og som smider sine jakke og trøjer midt på stuegulvet.
Jeg er fuldstændig modsat. Jeg er et udpræget ordensmenneske og jeg hader rod.
(Faktisk er mit drengebarn også et mega ordensmenneske og jeg er vild med det :-)).

På et andet område er vi også meget forskellige, Jimmy og jeg. Hvor han er ret god til, at tage tingende som de kommer og ikke stresse så meget over fremtiden, er jeg modsat en mega kontrolfreak. Jeg vil gerne have styr på ALT omkring mig og det er jo i sagens natur svært.
At få og have et barn med svær epilepsi, gør i den grad hverdagen uforudsigelig og det udfordrer mig ofte.

At Jimmy og jeg, på disse områder, er så forskellige, kan selvsagt være udfordrende ind i mellem. Men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det også er vores styrke, for det betyder at vi supplerer og udfordrer hinanden.

Kontrolfreak eller ej, så har vi (i vores lille familie) så sindssygt mange bolde i luften pt. at jeg nogle gange helt mister pusten. Der er et hav af ting, som vi begge to gerne snart vil have styr på og kontrol over.

Først og fremmest er der min barsel. Jeg gik i den naive tro og tænkte, at jeg da selvfølgelig skulle på barsel og Jimmy i den forbindelse skulle overtage min tabt arbejdsfortjeneste. For det er på ingen måde muligt, at have Sigurd og et spædbarn hjemme selv!
Men der blev jeg så klogere, for man kan åbenbart ikke få barsel, når man har været på TA i over 2 år, som jeg har.
Det betyder, at jeg må blive på tabt arbejdsfortjeneste og Jimmy får barslen. Det har i og for sig ingen betydning. Men jeg synes, at det er lidt underligt ikke, at skulle være på barsel. Derudover kan Jimmy jo først kan gå på barsel, fra den dag jeg føder og jeg havde håbet på, at kunne gå på barsel en måneds tid før fødsel, så jeg kunne få noget mere hvile. Men sådan bliver det ikke og vi må se, om vi ikke kan løse det på en sådan måde, at jeg alligevel kan komme til, at hvile lidt mere inden fødsel, hvor jeg forestiller mig, at jeg er ret så tung og træt.

Ud over barsel skal jeg have ansat 2 nye hjælpere og formodentlig 1 ekstra aflaster til Sigurd.
Vi har søgt om ekstra aflastningstimer samt nattevagt til Sigurd, i forbindelse med, at han får en lillesøster. Heldigvis har Sigurd den sødeste socialrådgiver og jeg føler, at hun er “på vores side”. Men der er bare mange ting der skal afklares og falde på plads, før hun kan give os et endeligt svar på vores ansøgning.

Vores hus er lille, alt for lille, og da vi ikke har mulighed for, at flytte i noget større er vi i gang med, at undersøge en masse vedr. tilbygning. Men det er også en lang og sej proces, hvor der hele tiden er mange ting der skal holdes styr på.

OG så har vi lige et forløb hos både BUC og IKH, som begge starter op i næste uge….. Det bliver spændende, men også flere ting, der skal holdes styr på.

Og så er der jo alt det andet, som diverse kontroller på både Skejby og epilepsihospitalet, møder på skolen, medicintilskud, en masse besøg på apoteket etc. etc.

Som socialrådsgiver har jeg været vant til, at have rigtig mange bolde i luften. Men det er bare som om det er lidt hårdere, når boldende, der skal jongleres, er på hjemmefronten. Det føles lidt som om jeg aldrig rigtig har fri….!

Med disse ord, vælger jeg alligvel at holde et par timer “fri”. Sigurd har aflaster og de leger fint på værelset…… Så må alt andet vente.

Lidt typisk “Jimmy rod” 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer til “Min mand er et rodehovede og en masse ting der skal holdes styr på

Skriv et svar