Knæk mere end cancer 

​Så er den “gal” igen. Igen i år har TV2 valgt, at afsætte en hel uge, hvor de samler en masse penge ind til, at knække cancer og det er stort og rørende, at de lykkedes med, at samle SÅ mange penge ind til én enkelt sygdom.

Cancer er en ond og frygtelig sygdom, som rammer skræmmende mange mennekser. Som alle andre håber og ønsker jeg, at der hurtigst muligt bliver fundet en kur, der kan helbrede alle den rammer.
Men alligevel er jeg, i den her uge, ved at kaste en lille smule op, hver gang jeg kommer til, at tænde for TV2.
Det er der 2 årsager til.

1: Hele knæk cancer ugen er, i mine øjne, et kæmpe stort mediecirkus, med følelsesporno af værste skuffe.
Det er let tilgængeligt underholdning, der kan glide ned med drømmekagen og aftenkaffen. Det kan virke som om seertallene er mindst lige så vigtige, som selve indsamlingen.
Og hvad går pengene egentlig helt præcis til? Det synes jeg ikke, at jeg har set noget dokumentation for. Men det er danskerne måske ligeglade med? De kan jo vinde en bil, en dyr kjole eller måske ligefrem en drømmerejse.
Det kan næsten føles som en hån i mod de mennesker, der virkelig er ramt af sygdommen på den onde onde måde.

2: Som jeg skrev om sidste år, har jeg meget svært ved både, at forstå og acceptere, at det kun er cancer der skal knækkes.
Hvad med nogle af alle de andre virkelig grimme og onde sygdomme der findes. Hvorfor skal der ikke fokus og penge til fx. sclerose, epilepsi, diverse sjældne sygdomme eller cystisk fibrose?
Jeg synes faktisk, at det er en smule usmageligt, at vi helt lukker øjnene for så mange andre alvorlige sygdomme.
Hvis det ikke handler om seertal, hvorfor kunne TV2 så ikke have interesse i, at afsætte uge 43 til knæk sygdomme uge, hvor de samler ind og sætter fokus på flere forkskellige sygdomme?
Jeg forstår det ærligt talt ikke.

Jeg ved godt, at dette emne hverken er særligt politisk korrekt eller ret populært og jeg ved også godt, at jeg helt sikkert er farvet af, at være mor til et barn med en alvorlig og i den grad overset sygdom. Men jeg kunne ønske, at vi allesammen var en smule mere kritiske i forhold til, hvad anser som god underholdning…. særligt når det blandes sammen med alvorlige sygdomme, som man bestemt må sige cancer er.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 tanker om “Knæk mere end cancer ”

  1. Jeg er enig med dig. Kræft er noget lort det ks vi godt blive enige om, men der er den indsamling jeg som den eneste bevist ikke giver til eller giver meget mindre ril end de andre hvis de står i min dør med raslebøssen.

    Jeg er forsker på et sygehus og søger en del fonde til mit projekt. I den forbindelse stødte jet på en oversigt over hvor meget medieomtale en sygdom får I forhold til hvor mange som lider af den. Husker ikke tallene, men helt skævt. 1/5 af alle danskere lider af kroniske smerter eksempelvis, men de får meget mindre medie omtale end kræft. En gang er jeg stødt på en fond hvor der stod: ” vi giver ikke til kræft og diabetes”

    1. Hej Stine, mange tak for din kommentar. Jeg tænker, at du first hand må støde ind i skævheden via dit arbejde. Jeg har simpelthen SÅ svært ved, at forstå hvorfor medierne er så fokuseret på kræft, at de stort set glemmer alle de andre alvorlige og invaliderende sygdomme. Jeg synes faktisk, at det er en smule skammeligt.
      Som min mand siger, så koncentrerer den samlede læge/forsker stab sig jo heller ikke om, at helbrede én sygdom ad gangen. Hvis de gjorde ville verden i hvert i hvert fald hurtigt være affolket.

  2. Muligvis et mediestundt som du skriver, men dog et mediestundt der gør mange af os meget klogere på cancer og et mediestundt der massivt gør os opmærksomme på en yderst vigtig sag hvor det er vigtigt at vi står sammen, det er muligvis den sygdom der berøre flest mennesker i dk. Og derfor er det den sag der bliver sat fokus på. Og ja der er mange og også lige så alvorlige sygdomme der skal bekæmpes, dem bliver der også samlet ind til og forsket i, så når cancer er blevet knækket bliver det forhåbentlig nogle af disse sygdomme der bliver ofret samme opmærksomhed overfor, det hjælper selvfølgelig ikke de patienter der er berørte lige pt, det er meget sørgeligt at vi ikke trods alt den teknologi og alle de dygtige forskere, læger og øvrigt sundhedspersonale kan klare det hele på en gang. Desværre ☺️

    1. Hej Gitte, mange tak for din kommentar. Jeg synes bestemt også, at det er meget vigtigt med både fokus og penge til cancer. Men jeg bryder mig ikke om den måde TV2 vælger, at kører det hele af staben på. Jeg synes, som jeg skrev i mit indlæg, at det er en smule usmageligt. Jeg ved også, at der er mange cancer patienter og pårørende, der føler sig krænket af TV2, netop fordi det bliver et kæmpe stort mediecirkus. Men sådan er vi jo heldigvis så forskellige 🙂
      Der er mange andre alvorlige sygdomme, som der enten slet ikke bliver samlet ind til eller kun bliver samlet ganske få penge ind til. Det synes jeg er sørgeligt, for hvem bestemmer, hvilken sygdom der er mest værd?? Er en cancerpatient mere værd / vigtigt end en patient med fx. cystisk fibrose? Det synes jeg bestemt ikke.
      Nu er det jo heldigvis ikke sådan, at den samlede læge/forsker stab kun koncentrerer sig om, at bekæmpe cancer. Men det er desværre nok således, at det er nemmere at rejse penge til forskning i cancer end til, at forske i cystisk fibrose.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *