Mandagstræt og fysioterapi

  • af

Den 10.08.15, på sin 6 års fødselsdag, startede Sigurd i skole, på en specialskole. En stor dag, som desværre foruden fødselsdag og skolestart også bød på alt for mange anfald og dermed også alt for meget stesolid. Så sidst på aftenen måtte jeg ringe 112, da vi ikke måtte give mere stesolid. Vi må give 2 gange brydende medicin (stesolid) inden for et døgn, herefter skal han overvåges på et hospital, da stesolid kan påvirke vejrtrækningen, da det jo er et meget muskelafslappende drug.

I dag er det så 14 dage siden han startede i skole og han elsker det. Han er vild med de nye udfordringer og rammer. Der er 7 børn i klassen og mange voksne (en god blanding af lærer, pædagoger og unge pædagogmedhjælpere).
I starten af året var vi noget nervøse ved tanken om, at han skulle starte i skole allerede i år. Han er jo på ingen måde, som alle de andre små unger, som netop er startet i almindelige skoler rundt om i landet. Men efter en snak med pædagogerne i hans daværende børnehave blev vi enige om, at han ikke skulle forsøges skoleudsat. Jeg er så glad for den beslutning. Jeg kan se, hvor godt det er for ham og hvor glad han er for det.

Men han er også TRÆT. Når jeg henter ham ved 12 tiden er han glad og kører i et ret højt gear. Men allerede 5-10 minutter efter vi kommer hjem er han flad. Og i dag var han endnu mere flad end normalt, han var i den grad mandagstræt! Så vi stenede Postmand Per på min computer, længe. Da hans nye fysioterapeut kom kl. 15 var han slet ikke færdig med Postmand Per. Så i den halve time fysioterapeut masserede ham, fjernede han kun blikket fra Postmand Per momentært, for at kigge smilende op på mig og sige “massage”.

På grund af sin sygdom har Sigurd visse motoriske udfordringer, ligesom han generelt er forsinket i sin udvikling. På baggrund heraf har han bevilliget vederlagsfri fysioterapeut. Hver onsdag kommer Michael fysioterapeut ud til ham på skolen og tager ham med over i skolens fysioterapi. Her er målet, at styrke Sigurd´s motorik, koordination og balance. Det gør de ved hjælp af forkellige redskaber, som balance bumme, trampolin, gynger, en elektrisk hest og meget andet.
Men om mandagen kommer Michael fysioterapeut herhjem, hvor han laver udspændinger, massage og lignende.

Til sidst et billede af en meget afslappet dreng, som godt både kan få massage og se Postmand Per på én gang.

20150824_150459_001-1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *