Corona frygt

På det her billede er Sigurd ca. på samme alder, som Vilma har nu – måske lidt yngre.
Han ligger og venter på, at blive kørt på intensiv afd., efter et voldsomt krampeanfald, som næsten tog livet af ham.
Det var en simpel influenza, der havde sendt ham til tælling!!

Jeg har læst statistikkerne og jeg ved godt, at børn sjældent bliver smittet med Corona og hvis de gør, så er deres forløb som regel meget milde.
Jeg ved også godt, at Sigurd’s epilepsi HELDIGVIS, 7-9-13, bank under bordet og alt det der, er helt anderledes end den var, da han var lille.
MEN jeg ved ikke, hvordan den (epilepsien) vil reagerer på en evt. Corona virus? For selv om det “bare” er en influenza, så er det altså en helt ny type, som han (og vi andre) ikke har nogle antistoffer i mod.
Så jeg er pisse bange for den der lorte Corona!!
Og det føles lidt som om, at man er til grin eller dum, hvis man har det sådan. Men det er jeg altså.

Jeg ved godt, at I er mange der synes at det er overreaktion, masse-hysteri og alt muligt andet, at det bliver kørt sådan op i medierne, at vores Statsminister holder pressemøde og at arrangementer bliver aflyst.
Ærligt, det kan jeg godt forstå, at I føler. Sådan vil jeg sikkert også have det, hvis jeg havde en helt almindelig main stream familie.
Men det er jo for fordi, at vi er nogle der ikke bare er helt main stream, at det bliver kørt op. For hvis folk ikke er bare lidt bange, så vil der ikke blive taget ret mange (nødvendige) hensyn/tiltag.
Og vi bør måske alle være en smule bange – også selv om en masse kloge mennesker maner til besindighed og fortæller os, at der altså slet ikke er noget at være bange for!

Jeg opfordrer ikke masse-hysteri. Det tror jeg ikke, at der kommer noget godt ud af. Men vi SKAL passe på hinanden! Og huske på, at Corona smitter og at der, for nuværende ikke findes en vaccine, der kan beskytte ældre og svækkede i mod den (modsat almindelige influenza typer).
Og så SKAL vi være en lille smule bange – alle sammen. For hvis Corona sådan for alvor bryder ud, her i DK, så er der stor risiko for, at vores sundhedsvæsen kollapser. Fordi mange vil blive så syge, at en indlæggelse kan blive nødvendig.
Hvis man ser på dødeligheden alene, så tyder alt på, at Corona ikke er farligere end en almindelig influenza. Men hvis man ser på hvornår den kan blive behandlingskrævende, så tyder tal, fra Kina, på at det er omkring 15% af de smittede der kræver behandling (fx. i form af ilt). Og hvis vi kommer i en situation, hvor Corona bliver en decideret epidemi, så vil det have store konsekvenser for vores sundhedsvæsen.
Det kan betyde, at din datter, der er faldet og brækket armen, måske ikke kan få den nødvendige hjælp, at din kræftsyge far’s behandling må udskydes eller din gravide kusine med mavesmerter ikke kan tilses i tide til, at redde hendes ufødte barn.

Jeg kunne blive ved, skrive en hel masse ord, for jeg er fuld af ord og følelser. Jeg er hudløs og træt. Sigurd’s epilepsi har været helt af helvedes til hele dagen og jeg HADER HADER HADER, når det er nødvendigt, at finde SAT måleren frem fra skuffen!!!
At han har det dårligt, skyldes ikke Corona og nogle kunne måske føle, at jeg blander tingene sammen. Men når man sidder her på sengekanten, i mørket og holder øje med ens barns puls og ilt-mætning, så er der rigelig tid til, at tænke og være bekymret.

Jeg er alene hjemme med begge børn i weekenden og det er virkelig helt okay. Jeg har glædet mig til den her weekend længe. Men det er bare som om, at det ikke er helt så sjovt og hyggeligt, som jeg havde regnet med og håbet på, med epilepsi og bekymringer om Corona.

Selv om jeg er fuld af ord og følelser, vil jeg stoppe mit lille rant, fordi
1: Jeg er træt og skal sove nu.
2: Jeg tænker, at der er ret mange af jer der ikke orker mere Corona snak.

Så hej hej og jeg håber, at mit lille opråb nuancerede tingene bare lidt. For en enkelt eller to.

Godnat 😘

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 tanker om “Corona frygt”

  1. Jeg er fuldstændigt enig med dig! Problemet er ikke de almindeligt raske, der bliver smittede, for de skal nok klare det – men vi er nødt til at træde varsomt nu her for at beskytte de svækkede i landet (gravide, ældre mennesker, folk med svækket immunforsvar grundet sygdom eller livsnødvendig medicin etc.) Så vi er nødt til i fællesskab at tage en del af ansvaret – også selvomdet for manges vedkommende ikke vil betyde det store sygeforløb. Vi er nødt til at reducere smitterisikoen for at skåne de svage! Og vi er nødt til at stole på, at de forholdsregler, der er lagt ud fra Sundhedsstyrelsen, er ESSENTIELLE for at undgå epidemi. Det er okay at være bange – jeg er især bange, når jeg hører at folk ikke vil tage det seriøst. Jeg skulle også gerne kunne møde på arbejde og hjælpe de syge (og det kan jeg ikke hvis jeg ryger i karantæne, fordi andre ikke har taget deres forholdsregler fx)

    Kærlig hilsen Sygeplejersken

    1. Kære Nynne, du har helt ret, det er voldsomt skræmmende, at der er så mange der ikke tager det seriøst. Men jeg tror simpelthen, at det for størstedelen må handle om uvidenhed. Folk er simpelthen ikke godt nok oplyste om, hvad det kan have af konsekvenser. De tænker bare, at det er en normal influenza og at det dermed ikke har betydning for dem. Men de glemmer alle mellemregningerne. For du har helt ret, ud over de svækkede, er det jo også DIG og dine kollegaer i sundhedsvæsenet vi skal passe på, for hvis tilstrækkelig mange af jer bliver enten syge eller karantæne ramte, så kan vi jo stå med et kæmpe sundhedsmæssigt problem!

      1. Lige præcis – det skyldes i allerhøjeste grad uvidenhed for dem, der ikke forstår alvoren. ❤️ tak fordi du belyser emnet – jeg vil forsøge at gøre det samme. Kærlige hilsner herfra

  2. Kære Mallemor, jeg fandt din blog i aftes. Og vi har brug for at så mange som muligt læser dit indlæg, så alle, der tvivler på alvoren af coronavirus – COVID-19 – kan lære, at det er vigtigt, at alle, der er ressourcestærke – alle, der er sunde og raske – ændrer adfærd og tager coronavirus seriøst. For alt tyder på, at den er langt mere farlig en influenza. Vi har brug for, at vi alle passer på, at udsatte borgere med kroniske sygdomme og nedsat immunforsvar ikke bliver smittet. Bedste hilsner Den stille pige.

    1. Kære stille pige, mange tak for din kommentar, som jeg først har set nu. Heldigvis er der omkring 2500 der har læst mit indlæg og hvis det har kunne sætte tingene lidt i perspektiv for bare en enkelt eller to er jeg glad.
      Dog tror jeg, efter onsdagens pressemøde, ikke længere at der er ret mange der kan være i tvivl om at Corona – COVID-19 skal tages meget alvorligt.

  3. Pingback: Landet ligger ned | Mallemor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *