Kender du RELABEE ?

Alle mennesker bliver på et tidspunkt i deres liv, pårørende til minimum en patient. Alle patienter har selvfølgelig forskellige sygdomsforløb, ligesom alvoren i deres sygdom er forskellig fra person til person.
De fleste pårørende vil rigtig gerne hjælpe, men det kan være svært at vide, hvordan man hjælper bedst muligt. Omvendt kan det også være svært, som patient, at fortælle præcis, hvilken hjælp man har brug for. Derudover kan det være enormt stressende, at skulle holde alle pårørende opdateret omkring alle detaljer i et sygdomsforløb.

For et par måneder siden skrev jeg dette indlæg, hvor jeg forsøgte at lave en guide til pårørende.
Efterfølgende blev jeg kontaktet af en mand ved navn Niels. Han skrev at han er CEO for noget der hedder Relabee og at han gerne ville samarbejde med mig, omkring en app.
Da jeg (åbenbart) er den lidt skeptiske type, var min første tanke, om han nu også mente det alvorligt. For hvad kunne han dog bruge mig og min lille blog til? Og hvad var det der Relabee overhovedet for noget??
Men så er det godt, at jeg har Jimmy. For han gav sig hurtigt til, at undersøge det for mig og fandt hurtigt frem til, at Relabee en helt vildt seriøs og spændende app, som udvikles i samarbejde med blandt andet Aarhus Universitet, Sydansk Universitet, Pårørende Danmark og mange flere.
Så efter at have googlet lidt, sagde jeg selvfølgelig pænt ja tak til et samarbejde.

Og hvad er Relabee så for noget, spørger du måske dig selv? Det har jeg skrevet lidt om her:

Hvad er Relabee?

Relabee virker hovedsaglig som en app til iOS og Android, men kan også bruges via en browser på en computer.

Relabee er en app som henvender sig til pårørende og som kan hjælpe med at inkludere netværket og skabe overblik, samle kommunikation, organisere aftaler og uddelegere opgaver. Samtidig får netværket mulighed for at byde ind med hjælp i forhold til praktiske gøremål, som for eksempel madlavning og kørsel.

Relabee hjælper også med at holde styr på kontakter, aftaler, diagnoser, beskeder, behandlere og behandlinger. Det kan være en god hjælp, hvis man skal forklare nye behandlere om forløbet eller vil dele information med familien/nærmeste pårørende.

Registreringen foregår let ved at oprette en bruger med sit mobilnummer og valgfri kodeord. Når man så har oprettet et forløb, kan man invitere nærmeste pårørende/familie eller sundhedspersonale til at følge forløbet.

Du kan få flere oplysninger om Relabee her, relabee.com eller via følgende video.

Du kan downloade Relabee til iOS eller Android her:


Herhjemme har vi downloadet app´en og i gang med at afprøve den sammen med vores familie. Selv om jeg synes, at der er plads til forbedringer, så er jeg alligvel mega fan! For os fungerer det super godt, det med at have alt omkring Sigurd´s sygdom samlet på ét sted. Vi bruger primært app´en som:
Kalender, hvori vi skriver alle de aftaler og møder vi har, omhandlende Sigurd.
Dagbog, hvor vi af og til skriver, hvordan det går med Sigurd og om der er nyt i forhold til fx. medicin.
Opgavefordeler, hvis vi har konkrete opgaver som vi har brug for hjælp til. Her kan vi oprette opgaver, som familien kan byde ind på. Jeg har foreslået Relabee, at de laver en funktion, hvor pårørende selv kan byde ind med hjælp, som man kan tage i mod.
Kontaktbog, over alle de kontakter vi har omhandlende Sigurd og hans sygedom.

Når jeg sådan lister det op, kan det hurtigt lyde lidt som om app´en skal erstatte almindelig tale kommunikation. Det skal det selvfølgelig aldrig. Men nogle gange kan det bare være nyttigt, at alle får samme besked på samme tid.

Jeg er sikker på, at hvis vi havde haft app´en da Sigurd lige var blev syg, havde vi haft kæmpe stor gavn af den. Det tænker jeg også, at vi kan få nu, på sigt. Men efter næsten 8 år i det her sygdomshelvede, har vi fået en masse mere eller mindre gode vaner. Så vi skal lige vende os til det her redskab.

Relabee er stadig under udvikling og på sigt er det blandt andet planen, at sundhedsvæsenet også skal med på app´en, hvilket jeg tænker vil fungere helt vild godt.
Jeg har foreslået, at kommunerne også skal kunne hoppe på. Om det kan lade sig gøre ved jeg ikke, men med al den kontakt man har til socialrådgivere tænker jeg, at det kan være super relevant.

Som jeg startede med at skrive, i dette indlæg, så er alle på et tidspunkt pårørende til en eller flere patienter. Jeg vil helt sikkert anbefale alle i en sådan situation til, at downloade Relabee app´en eller gå ind på deres hjemmeside. For det kan uden tvivl være med til, at gøre nogle ting nemmere. Og alt der kan gøres nemmere, når man er midt i et sygdomsforløb, bør gøres nemmere.

Dette indlæg er INGEN reklame og jeg er ikke sponsoreret på nogen som helst måde af Relabee. Jeg vil bare rigtig gerne være med til, at udbrede kendskabet til et super brugbart redskab!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *