Barnedåb

I dag fylder hun 4 måneder og i lørdags fik hun sit navn – Vilma Marie.
Så nu er det ikke længere bare noget vi kalder hende, nu er det helt officielt hendes navn.

Vi havde valgt en lørdags-dåb, hvilket var helt perfekt for os. For så “slap” vi for gudstjenesten, men fik alligevel alt det smukke, som jeg synes der er i en dåb.
Vilma var det eneste barn, der var tilmeldt dåb den dag. Så det var kun vores familie der var i kirken, hvilket gjorde det helt specielt. Smukt, højtideligt og fuldstændig uhøjtideligt på samme tid.

Vilma, som jo altså er et ret nemt barn, klarede det perfekt i kirken (og faktisk også til den efterfølgende fest).
Den eneste der var lidt presset var Sigurd. Han havde haft (alt for mange) anfald om natten og var træt og uoplagt. Derudover så forbinder han udelukkende kirken med jul og dermed hans yndlingssang over dem alle, nemlig “Et Barn er Født i Betlehem.” Så da det gik op for ham, at vi ikke skulle synge den, brændte han en smule sammen.
Vi havde valgt, at bruge en stor del af vores aflastningstimer på, at tage hans gode aflaster med til dåben. For denne dag var Vilma´s. Netop den dag skulle Sigurd ikke fylde alt for meget.
Så da han brændte allermest sammen, kunne hans aflaster tage ham med ud, så vi andre kunne være der og fejre Vilma.
Efter dåben gik vi alle, sammen med præsten, ind i kirken igen og sang “Et Barn Er Født i Betlehem”
Kæmpe respekt til præsten for, at han var med på den. For det betød helt vildt meget for Sigurd og det gjorde det meget nemmere for ham, at rumme denne specielle dag. Så skud ud herfra til en ret cool præst.

Efter kirken tog vi på restaurant Navigator, hvor vi spiste, hyggede og pakkede Vilma´s dåbsgaver ud. Jeg er stadig helt blæst omkuld over alle de virkelig fine gaver hun fik! Heldige lille pige altså.

Vejret var perfekt og det var dagen også. Og nu har min datter et navn, hvilket også er ret perfekt.

Vilma i den efterhånden meget gamle dåbskjole, som de fleste i min familie, på min mor´s side, har haft på, inklusiv Sigurd og mig selv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar