Den helt rigtige beslutning

Som nogle af Jer måske har bemærket, så har de sidste mange indlæg handlet ret meget om baby.
Men det betyder ikke, at Sigurd fylder mindre herhjemme. Han får stadig en masse kys og kram, han laver stadig ligeså mange ulykker som tidligere, han skriger stadig vanvittigt højt, når han ikke får sin vilje, eller han ikke forstår tingene. Han vækker mig stadig med anfald om natten, han får stadig lige meget medicin og vi går stadig til (næsten) ligeså mange møder omhandlende ham.

Han er dejlig, skør, skøn og sjov, ham mit drengebarn og han kræver stadig rigtig meget ekstra – på både godt og ond. Men alligvel er meget ændret. For han har fået en lillesøster, som han skal dele sine forældre med. På samme måde som ham, har hun nogle basale behov, som skal dækkes, ret meget her og nu. Han tackler det godt, men alligvel anderledes end jeg havde forventet, det med at blive storebror.

Selv om det naturligvis er en smule hårdere, nu at være mor til 2. Så er det altså også helt vildt fantastisk og energigivende.
Det er lidt svært, at forklare. Men i mange mange år har Sigurd og hans sygdom været noget nær altoverskyggende herhjemme. Særligt lige da han blev syg og så igen, da jeg stoppede med at arbejde.
Epilepsien er en lorte følgesvend og den dræner i den grad en for energi!!

Nu, hvor vi også er forældre til Vilma, er vi tvunget til også, at forholde os til hende – og det giver mig rigtig meget energi og glæde. Der er noget helt vildt vidunderligt og befriende i, at skulle/kunne forholde sig til et normalt barn med normale problemtillinger.

Som sagt er det virkelig svært, at forklare. For det kan hurtigt lyde som om, at Sigurd tapper alt vores energi, hvilket ikke er tilfældet. For han giver os naturligvis også en masse glæde og energi. Men hans epilepsi og alt hvad den fører med sig, den suger til gengæld voldsomt på vores energibeholdning.

Da vi i sin tid begyndte, at overveje et barn nr. 2 talte jeg med med nogle skønne kvinder om mine/vores overvejelser. Kvinder som også er mødre til børn med svær epilepsi. For de forstår bedre end nogen som helst andre, hvordan det er, at leve i den her epilepsi verden.
De sagde alle sammenstemmende – GØR DET! De fortalte alle om, hvor fantastisk det er også at skulle forholde sig til det normale, så som venner og fodboldkampe.

Vilma er på ingen måde sat i verden for, at “redde os” og jeg er meget opmærksom på hendes kommende rolle, som lille-pårørende til en med en så ond sygdom, som Sigurd´s.
Men når det er sagt, eller rettere skrevet, så er jeg helt vildt taknemmelig for, at hun er landet i vores familie og dermed er med til, at gøre livet lidt mere fantastisk.

Mine to ❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer til “Den helt rigtige beslutning

  1. Uden at have den fjerneste ide om,hvordan det er, med et barn der har særlige behov, så giver det alligevel rigtig god mening, at I har valgt til i stedet for fra.

    1. Valget om tilvalget blev truffet med tanken om, at man aldrig fortryder de børn man får, men til gengæld er der stor risiko for at fortryde de børn man aldrig fik ❤

Skriv et svar