Uden mig

I skrivende stund sidder jeg i fodenden af sengen sammen med hende her. Mit smukke, omend noget temperamentsfulde, pigebarn.

Jimmy er, sammen med Sigurd, på vej til kontrol på Skejby Sygehus, uden mig. Det er underligt og jeg bliver næsten en smule trist ved tanken om, at jeg ikke også skal med dem. Jeg har aldrig før ikke været der. Hvert besøg på diverse hospitaler, om det så har været akut, planlagt kontrol eller undersøgelse, så har jeg været der, sammen med ham. Mit dejlige drengebarn.

Men i dag er jeg hjemme, med mit pigebarn. Sådan må det være og sådan kommer det også ind i mellem til, at være fremadrettet. Ind i mellem må Jimmy og jeg dele os op. Sådan er det for alle, der er forældre til mere end et barn. Men jeg har bare aldrig prøvet ikke, at være der for Sigurd, når han har været på hospitalet. Dagens kontrol er ikke noget som Jimmy og Sigurd ikke sagtens kan klare uden mig. Det er en rutine undersøgelse, som Sigurd har prøvet så mange gange før og som han er helt tryg ved. Alligevel plager det mig en smule, at jeg ikke er der.
Det er min bløde mor-side, for sådan en har jeg faktisk.
Min fornuft siger mig, at det faktisk er helt okay det her. Det er sundt og godt for os alle sammen, at vi ikke altid skal være sammen om alt.
Jeg er i den grad taknemmelig for, at jeg jeg nu er mor til to. Jeg ved, at det er sundt og godt, at vi nu også har Vilma, som jeg kan og skal være der for, imens Jimmy er der for Sigurd. Og omvendt, naturligvis.
Jeg ved, at det er godt, for både Jimmy og mig, at vi ikke altid begge to behøver, at forholde os lige meget til epilepsi verdenen (selv om ingen af os jo nogensinde kommer til, at kunne slappe helt af i den henseende).
Jeg ved også, at det er godt for os, at vi nu ind i mellem bliver tvunget til, at forholde os til noget andet og mere “normalt”, som fx. hvad Vilma mon skal hedde til mellemnavn og om hun skal døbes i familiens dåbskjole eller vi skal ud og købe en helt ny.

Men for nu, lige i dag, er det bare lidt svært og underligt, at jeg ikke er der for mit drengebarn.
Jeg glæder mig til, at de er hjemme igen. Så skal Sigurd have et kæmpe kys og kram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar